Tuesday, July 8, 2008

Pudding Cream CAramel

Selamat Datang ke Dapur Maklang


Bahan2:

Bahan a:

5 biji telor
1 tin susu cair
3/4 cawan gula pasir
1/2 sdt vanilla
2 sdb tepung kastad ( kalau tak nak pun tak apa)
(boleh jugak jika mahu letak jagung berkrim)
1/2cawan air

Bahan b:

3/4 cawan gula pasir untuk dibuat gula hangus

Caranya:

1. Gula dipanaskan di atas kuali dan kacau sehingga perang. Kena berhati2 kerana gula cepat hangus. Apabila nampak perang, cepat2 tutup apinya dan kacau lagi. Masukkan ke dalam loyang dan biarkan sejuk.

2. Campurkan semua bahan A dan kacau sehingga rata. Masukkan ke dalam loyang dan kukus 40-60 mins. Apabila sejuk, masukkan ke dalam peti ais. Sedap dimakan sejuk.





Semuga mendapat manafaat dari blog ini
Resepi yang terdapat didalam blog ini adalah resepi harian kami sekeluarga...Selamat mencuba!

0 comments