Friday, December 28, 2007

Daging berlada limau kasturi

Selamat Datang ke Dapur Maklang


Daging berlada dengan kentang


Bahan2nya:

1/2 kg daging batang pinang dihiris nipis
4 biji kentang dipotong wedges
4 sudu besar cili keing yang telah diblend
1 labu bawang besar dihiris bulat
1 biji lada hijau dihiris.
2 biji limau kasturi
garam secukup rasa

Caranya:

1.Daging digoreng dengan garam dan kunyit sehingga lembut dan gareng.
2. Kentang digoreng sehingga gareng.
3. Tumis lada kering sehingga naik bau.
4. Masukkan bawang besar dan lada hijau. Goreng sebentar.
5. Masukkan daging dan gaul rata.
6. Masukkan sedikit garam secukup rasa.
7. PErahkan air limau kasturi dan dibalikkan.
8. Angkat dan boleh dihidangkan.




Semuga mendapat manafaat dari blog ini
Resepi yang terdapat didalam blog ini adalah resepi harian kami sekeluarga...Selamat mencuba!

0 comments