Thursday, September 20, 2007

Petola goreng dengan suun dan sotong


Selamat Datang ke Dapur Maklang

Bahan2:


1 biji petola dibuang kulit dan dibelah 2 dan dipotong setebal 1/2 inci
2 bawang merah dimayang
2 ulas bawang putih dimayang
1 lada merah di hiris
sedikti halia dihiris
3 ekor sotong dipotong 1/2 inci lebar

3 sdb sos tiram

sedikit garam dan gula

sedikit minyak untuk menumis



Caranya:
Tumiskan bawang merah, bawang putih dan lada merah.
Masukkan sotong dan goreng sebentar.
Masukkan sedikit air. Masukkan petola dan biarkan sebentar sehingga agak lembut. Masukkan suun dan sos tiram dan gula serta garam.
Angkat apabila petola lembut.






Semuga mendapat manafaat dari blog ini
Resepi yang terdapat didalam blog ini adalah resepi harian kami sekeluarga...Selamat mencuba!

0 comments